Metagenics, voedingssupplementen met een visie

Tegenwoordig hebben steeds meer mensen last van chronische gezondheidsaandoeningen, zodanig dat velen onder ons niet weten hoe het voelt om perfect gezond te zijn. Metagenics is wat dat betreft een internationale marktleider in het ontwikkelen van voedingssupplementen waarmee ze mensen gezonder willen doen leven. Dat willen ze bereiken door ieder zijn genetisch gezondheidspotentieel volledig te laten benutten. In welke mate dat potentieel bereikt wordt, is afhankelijk van onze omgeving, voeding en levensstijl. Zo kunnen bijvoorbeeld te weinig beweging, slechte eetgewoonten en aanhoudende stress leiden tot chronische gezondheidsaandoeningen. Daarom achten leidinggevende gezondheidsorganisaties het essentieel om een gezondere levensstijl aan te houden. Op die manier kunnen immers veel van deze aandoeningen voorkomen of gecontroleerd worden. Metagenics kan daarbij helpen. Zij bieden namelijk voedingssupplementen aan die op een veilige en natuurlijke manier gezondheidsproblemen kunnen verbeteren.

https://www.viata.be/metagenics-nl

De visie van Metagenics is gebaseerd op vier pijlers waar zij belang aan hechten. In de eerste plaats wilt Metagenics continu betrouwbare producten en oplossingen aanbieden voor zijn consumenten. Ten tweede is het voor hen belangrijk om enkel de beste opleidingen en trainingen te geven aan zijn personeel, zodat zij steeds op de hoogte zijn van de meest recente ontwikkelingen op vlak van gezondheid en nutriënten. Daarnaast willen zij niet enkel een leider zijn in een gepersonaliseerde gezondheidszorg op basis van levensstijl, maar willen ze ook een leidende positie hebben in wetenschappelijk onderbouwde voeding. Doorheen zijn hele bedrijf houdt Metagenics zich vast aan een aantal waarden die steeds terugkomen. Deze waarden zijn onder andere klantgerichtheid, respect, kwaliteit, klantgerichtheid, integriteit, teamwork en communicatie, verantwoordelijkheid en een gezonde en aangename werkomgeving.

Voor Metagenics is het belangrijk te voldoen aan mensen hun behoeften om zo hun gezondheid te bevorderen. Om dat doel te bereiken, hebben ze een eigen biotechnologiebedrijf, MetaPrometics, dat zelf onderzoek doet. Het team dat daar werkt heeft inmiddels 230 patenten aangevraagd of toegekend gekregen, wat geen enkel ander bedrijf in hetzelfde domein heeft. Aan de hand van deze onderzoeken kunnen ze doeltreffende en veilige formules ontwikkelen.

De voedingssupplementen van Metagenics worden via een aantal stappen gecreëerd. Allereerst wordt er research gedaan om zo veilige ingrediënten te ontdekken die vervolgens gebruikt zullen worden in de voedingssupplementen. In dat proces worden enkel de beste producten geselecteerd. Vervolgens worden er testen uitgevoerd om te bewijzen dat de voedingssupplementen een effectief resultaat zullen hebben. Verder wordt de kwaliteit en stabiliteit van de producten verbeterd in het eigen ontwikkelingslabo van Metagenics. Na de ontwikkeling van de formules, worden de klinische ervaringen van patiënten geëvalueerd op tolerantie, doeltreffendheid en smaak. Daarvoor heeft Metagenics een Centrum voor Functionele Geneeskunde in de Verenigde Staten, waar er elk jaar meer dan 2.000 patiënten over de vloer komen. Zo kunnen ze efficiënt de impact van nutritionele interventies evalueren. Verschillende van deze klinische resultaten zijn reeds revolutionair geweest voor het bevorderen van onze gezondheid en het omkeren van chronische ziekten.

DELEN
Vorig artikelHoe wordt haaruitval veroorzaakt
Volgend artikelDiamanten